Rise of the Argonauts

Rise of the Argonauts este un joc de actiune cu elemente RPG realizat de Liquid Entertain. Versiunea oficiala a fost lansata anul trecut la mijlocul lunii decembrie.

Actiunea jocului se petrece in Grecia antica, unde vom lupta al?turi de eroi precum Jason, Hercules ?i Atalanta. Conform legendei grecesti, dupa uciderea sotiei sale, regele Jason porneste intr-o calatorie plina de aventuri pentru a obtine Lana de Aur, artefact despre care crede ca ar avea puterea de a o aduce pe printesa Alceme inapoi la viata. De aici incepe distractia. Totusi este de remarcat ca povestea jocului este destul de diferita de povestea clasica fiind mai degraba un conglomerat realizat din mai multe legende specifice Greciei din vremea lui Zeus.

Caracterul cu care vei juca, Jason, este capabil sa foloseasca mai multe arme - sabie, sulita sau maciuca - inca de la inceputul jocului. Pe parcurs el va dobandi 5 upgrade-uri pentru fiecare arma, si de asemenea 5 seturi imbunatatite de armuri si imbracaminte. In lupta vei putea folosi atacuri usoare, atacuri cu scutul, eschive sau atacuri de "finalizare". Majoritatea miscarilor se fac prin combinatii de taste, schimbarea armei in cadrul unei miscari speciale, poate duce la niste lovituri deosebite inspirate parca din filmul "Troia" cel ce il avea in rol principal in rolul lui Ahile pe Brad Pitt. Miscarile de finalizare a adversaului au fost atent realizate de cei de la Liquid Entertainment, in special pentru a da un aer cat mai realist jocului. Daca in unele jocuri, poti sa lovesti cu sabia un adversar de mai multe ori fara prea mult efect, in Rise of the Argonauts, aproape fiecare inamic poate fi ucis dintr-o singura lovitura. Si tot ce trebuie sa faci este sa gasesti acea combinatie de taste menita sa distruga adversarul.

De apreciat la modul de lupta in Rise of the Argonauts este faptul ca nu este bazat pe puncte de viata si nici nu este unul dintre acele jocuri care nu tine cont de locul in care lovesti adversarul. De aceea, daca lovesti un adversar cu sabia in gat, acesta is va "pierde" capul. Pe parcursul actiunii vei ajunge sa recrutezi eroi legendari ca Hercule, Ahile, Atalanta si Pan ca fiind argonautii tai, si fiecare poate sa participe la lupta. Fiecare erou se va lupta independent cu adversarii, dar se vor folosi de miscari speciale daca sunt in apropierea ta. Hercule, de exemplu, va ridica inamicii in aer si ii va tine acolo dandu-ti tie timp sa iti pregatesti miscarea de decapitare.

Argonautii, tovarasii de calatorie ai lui Jason, se deplaseaza la bordul lui vaporului Argo, iar acesta va juca rolul de baza principala. Aici vei putea conversa cu pasagerii pe care ii iei la bord pe parcurs, vei putea discuta cu camarazii tai, te vei putea ruga la statuia Alcmenei sau vei putea dedica faptele tale zeilor pentru a primi mai multe puncte de experienta - printre aceste fapte numarandu-se si decapitarea a 5 inamici unul dupa altul. Per ansamblu, jocul este captivant si va fi apreciat in preponderenta de fanii jocurilor de actiune ce prefera mai multa diversitate la la eroii lor, si este interesant pentru fanii jocurilor RPG satui de luptele pe ture si punctele de viata.

Valid XHTML 1.0 Transitional